X
SULJE MAINOS

Vakava varoitus pakolaistulvasta: Ruotsin väestön sukupuolijakauma kohta sama kuin Kiinassa

Professori Hans Rosling varoittaa suurien pakolaismäärien vaikutuksista väestön sukupuolijakaumaan.

Karoliinisen instituutin kansainvälisen terveyden professori Hans Rosling varoittaa Expressenin haastattelussa Ruotsin lähestyvän Kiinan sukupuolijakaumaa. Syynä ovat suuret pakolaisvirrat

Roslingin mukaan teinipoikien ja -tyttöjen suhde on Ruotsissa nykyisellä maahanmuuttotahdilla neljässä kuukaudessa sama kuin Kiinassa.

Ruotsiin on tullut tammi- ja lokakuun välillä 23 349 alaikäistä turvapaikanhakijaa ilman huoltajaa. Heistä 21 200 oli poikia.

”Meillä on hyvä syy pitää sitä haittana. Se johtaa merkittävään sukupuolten eriarvoisuuteen”, Rosling sanoo.

Rosling on kirjoittanut tilanteesta myös twitterissä. Hänen mukaansa 90 prosenttia Ruotsiin tulevista 13–17-vuotiaista pakolaisista on poikia.

”Vuonna 2015 he muuttivat teinien sukupuolisuhteen 105:stä 113 poikaan 100:aa tyttöä kohti”, Rosling sanoo.

Kiinassa luku on 120 poikaa 100:aa tyttöä kohti. Paljolti yhden lapsen politiikan ja poikien suosimisen seurauksena syntynyt sukupuolten epätasapaino on johtanut maassa merkittäviin negatiivisiin lieveilmiöihin kuten esimerkiksi väkivallan ja muun rikollisuuden lisääntymiseen.

Rosling varoittaa sukupuolijakauman vääristymisellä olevan seurauksensa ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Tulevaisuudessa miesten voi olla vaikeampi löytää kumppania. Epätasapainoinen sukupuolijakauma näkyy hänen mukaansa myös koulutuksessa ja työelämässä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt