Koronavilkku-puhelinsovellus otettiin käyttöön reilu kaksi viikkoa sitten. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Vain kolmasosa tartunnoista ilmoitettu Koronavilkussa

Väestökattavuus on hyvä, sillä sovelluksen on ladannut yli kaksi miljoonaa käyttäjää.

Koronavilkku-sovellus on ladattu yli kaksi miljoonaa kertaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Sovellus tuli ladattavaksi puhelinten sovelluskauppaan kaksi viikoa sitten.

– Meillä kaikilla on nyt aito mahdollisuus auttaa tartuntaketjujen katkaisussa, koska niin moni meistä on ottanut Koronavilkun käyttöön, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho vetoaa tiedotteessa.

Tähän mennessä tartunnastaan on ilmoittanut 218 koronavilkun käyttäjää.

Aikavälillä 1.-15. syyskuuta vain 35 prosenttia henkilöistä, joilla on todettu koronavirustartunta, on ilmoittanut tartunnastaan sovelluksella.

Tartunnasta ilmoitetaan syöttämällä sovellukseen kertakäyttöinen avauskoodi, jonka sovelluksen käyttäjä saa jäljitystyötä tekevältä terveydenhuollon ammattilaiselta. Tämän jälkeen sovellus lähettää tiedon niille, jotka ovat voineet altistua tartunnalle.

Avauskoodin voi saada vain henkilö, jolla on laboratoriovarmistettu koronavirustartunta. Avauskoodin avulla varmistetaan, että Koronavilkku-varoitukset perustuvat vain todettuihin tartuntoihin. Varoituksen saajat ja lähettäjä eivät saa tietoa toistensa henkilöllisyydestä.

Koronavilkku nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sovellus tuottaa sitä enemmän hyötyä, mitä useampi sen lataa. Suomi on päässyt Euroopan maista nopeimmin näin laajaan väestönkattavuuteen koronasovellusten käyttöönotossa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt