Meng Hongwei. ROSLAN RAHMAN / AFP) - LEHTIKUVA / AFP

Vaimon mukaan Kiina on saattanut tappaa Interpolin johtajan

Meng Hongwei katosi syyskuussa kotimaassaan Kiinassa.

Interpolin entisen johtajan Meng Hongwein vaimo Grace Meng kertoo BBC:n haastattelussa, että Kiina on saattanut tappaa hänen miehensä.

Kansainvälisen poliisijärjestön johtaja katosi viime kuussa Kiinan matkallaan. Kiinalaisviranomaiset kertoivat myöhemmin pidättäneensä Meng Hongwein lahjusten vastaanottamisesta. Samana päivänä Interpol vastaanotti johtajan eroilmoituksen.

Ranskassa asuva vaimo kertoo, että hän ei ole kuullut miehestään tämän jälkeen.

− Minusta kyseessä on poliittinen vaino. En tiedä, onko hän elossa. He ovat julmia ja likaisia, hän kertoi BBC:lle perjantaina.

Grace Meng on kertonut medialle pelkäävänsä henkensä puolesta. Hän on kertonut saaneensa uhkauspuheluja heti miehensä katoamisen jälkeen.

Interpolin kadonnut johtaja on työskennellyt aiemmin Kiinan kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministeriön apulaisministerinä.

Business Insider kertoo, että korkea-arvoisten virkamiesten tai julkisuuden henkilöiden äkillinen katoaminen ei ole Kiinassa harvinaista.

Kansainvälisesti tunnettu näyttelijätär Fan Bingind katosi aiemmin tänä vuonna kolmeksi kuukaudeksi. Veronkierrosta syytetty nainen palasi myöhemmin nöyränä julkisuuteen maata hallitsevaa kommunistista puoluetta ylistäen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt