Vuosaaren satama Helsiingissä. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Vaihtotase alijäämäinen toisella neljänneksellä

Tämän vuoden toisella neljänneksellä vaihtotase oli 2,1 miljardia euroa alijäämäinen.

Vaihtotaseen alaeristä ensitulon tili oli 1,8 miljardia euroa alijäämäinen. Tavaroiden ja palvelujen tase oli 0,3 miljardia euroa ylijäämäinen ja tulojen uudelleenjaon tili 0,6 miljardia euroa alijäämäinen, kertoo Tilastokeskus.

Maksutaseen mukainen kauppatase oli 1,0 miljardia euroa ylijäämäinen. Edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä kauppatase oli 0,6 miljardia euroa ylijäämäinen.

Palvelutase oli 0,7 miljardia euroa alijäämäinen vuoden toisella neljänneksellä.

Tavaravienti kasvoi kuusi prosenttia edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Tavaratuonti puolestaan kasvoi kolme prosenttia vuoden takaisesta. Tavaraviennin arvo oli 16 miljardia euroa ja tavaratuonnin arvo 15 miljardia euroa.

Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä palveluvienti kasvoi seitsemän prosenttia ja palvelutuonti niin ikään seitsemän prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan neljännekseen. Palveluvienti nousi 6,8 miljardiin euroon ja palvelutuonti 7,5 miljardiin euroon. Palvelutaseen alijäämää kasvatti matkustustaseen 0,8 miljardin euron alijäämä.

Matkailumenot Suomesta ulkomaille kasvoivat 11 prosenttia toisella neljänneksellä ja matkailutulot Suomeen laskivat yhden prosentin verrattuna edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen.

Vaihtotase oli heinäkuussa tasapainossa. Maksutaseen mukainen tavaraviennin arvo kasvoi yhden prosentin vuodentakaisesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt