Kolme sutta Kuhmon rajavyöhykkeellä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Vaatimus susien metsästyksestä: Aktivistit ovat naiiveja

Peter Östmanin mukaan susien pelottelu naapurikuntaan ei ratkaise ongelmaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman vaatii, että hallitus sallisi suden kannanhoidollisen metsästyksen koko maassa.

– Ihmisarkuuden menettäneet sudet eivät käyttäydy lajille tyypillisesti ja aiheuttavat turvallisuusuhkan väestölle, karjalle ja metsästyskoirille. Susista on tullut toistuva ongelma yhä useammilla alueilla maassamme, Östman perustelee Ilkka-Pohjalaisessa julkaistussa mielipidekikirjoituksessaan.

Kansanedustajan mukaan pehmeät keinot eivät enää riitä.

– Jotkut eläinsuojeluaktivistit esittävät sitä, että meidän tulee vain oppia elämään suden kanssa. Aktivistit eivät haluaisi sallia edes suojametsästystä, vaan uskovat, että sudet voidaan aina ajaa pois pelottelemalla. Tällainen naiivius on vastuutonta. Ei susien pelottelu naapurikunnan puolelle ratkaise mitään, hän kirjoittaa.

– Ongelman korjaamiseksi on tapettava suurempi määrä susia. Muuten saamme eteemme yhä suurempia ongelmia joka syksy, kun keväällä syntyneet pentueet alkavat luoda reviireitään.

Eduskunnassa käsiteltiin keskivikkona susien metsästämistä koskevaa kansalaisaloitetta.

– Annan täyden tukeni kansalaisaloitteeseen sisältyville ehdotuksille. Susi ei kuulu taajaan asutuille alueille. Odotan asiaan liittyvän lainsäädännön ripeää valmistelua, Östman kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt