Hoitaja Länsi-Pohjan keskussairaalan käytävällä Kemissä. LEHTIKUVA / PANU POHJOLA

”Vaalivoiton tuonut hoitajalupaus suli”

Pääministeri Antti Rinteen mukaan 4000 uutta hoitajaa ja lääkäriä ei tule.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan hoitajien määrää ei lisätä tällä vaalikaudella aiotulla 4000:lla. Luvatun 0,7:n hoitajamitoituksen on laskettu vaativan tämän verran lisää työntekijöitä.

– Ihan loppuun asti ei saada. Me tarvitsemme 4 000 hoitajaa ja lääkäriä lisää ja sitä ei pystytä tällä vaalikaudella toteuttamaan. Ei ole rahaa, Antti Rinnetotesi Kuntamarkkinoiden puoluejohtajapaneelissa keskiviikkona.

Rinteen mukaan 0,7:n hoitajamitoitus viedään kuitenkin lakiin.

Puoluejohtajilta kysyttiin lappuäänestyksellä, onko kunnissa tämän vaalikauden lopussa käytössä 0,7:n hoitajamitoitus. Tässä vaiheessa pääministeri Rinne vastasi myöntävästi nostamalla vihreän lapun.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) totesi hiljattain, että vaikka mitoitus viedäänkin lakiin, riippuu ”lopullinen toteutus” syyskuun loppuun mennessä valmistuvasta asiantuntija-arviosta. Hän luonnehti lakia ”tahtotilaksi”

– Kuinka paljon annetaan armoa alan toimijoille siinä, että hoitajat ympäri Suomea saadaan tulevan lainsäädännön mukaisesti rekrytoitua jää nyt nähtäväksi, kun kuullaan asiantuntija-arvio, joka on sitten käytössä näiden lakipykälien ohella. Tulen saamaan sen syyskuussa. Tässä vaiheessa ei ole järkeä vetää mattoa näiden asiantuntijoiden jalan alta, Kiuru sanoi Demokraatin mukaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen arvostelee Rinnettä vaalilupauksen pettämisestä.

– Vaalivoiton tuonut hoitajalupaus suli. Miten kannat tästä vastuun, Antti Rinne, Grahn-Laasonen kysyy.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt