X
SULJE MAINOS
Vaalimaan raja-asemalla luovuttiin ruuhkan vuoksi koronatesteistä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Vaalimaalla todetut koronatapaukset nousussa – osalla yhteys EM-otteluihin

Kymsote pyytää painokkaasti välttämään kaikkea tarpeetonta Suomen ja Venäjän välistä matkustamista.

Kaikkia Venäjältä saapuvia pyydetään noudattamaan tiukasti testaus- ja karanteenikäytäntöjä.

Koronatilanne Venäjällä on viime aikoina pahentunut, minkä uskotaan johtuvan herkästi tarttuvien virusmuunnosten leviämisestä. Valtaosa uusista koronatapauksista on viimeisen viikon aikana todettu rajatarkastuksessa, mistä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on erittäin huolissaan.

Suurin osa viime viikon loppupuolella ja viikonloppuna todetuista uusista koronatapauksista on todettu joko Vaalimaan tai muissa rajanäytteenotossa tai rajanylityksen jälkeen otetuissa näytteissä.

Kymsoten alueella todettiin viime viikonlopun aikana yhteensä viisi uutta tartuntaa, joista kaikki ovat peräisin ulkomailta Suomeen matkustaneilta.

Vaalimaan rajanylityspisteellä todettiin viimeisen viikon aikana yhteensä 16 positiivista koronavirustartuntaa.

Enemmistö Vaalimaalla positiivisen tuloksen saaneista asuu muualla kuin Kymenlaaksossa, ja näin ollen eivät lukeudu Kymsoten tartuntalukuihin.

Positiivisen tuloksen saaneiden joukossa on myös Pietarin EM-kisaotteluista palanneita henkilöitä.

Kymsote vetoaa välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille. Jos päätät silti matkustaa, pyydetään kiinnittämään erityistä tarkkuutta koronatestaus- ja karanteenikäytäntöihin. Omaehtoisen karanteenin pituus on 14 päivää. Karanteenia voi lyhentää negatiivisella koronatestituloksella vähintään 72 tunnin kuluttua Suomeen paluusta.

– Moni matkustaja taittaa tien Pietariin linja-autolla. Toivottavasti ilmastointi on kunnossa, sillä pitkä aika samassa bussissa kesähelteillä tekee viruksen leviämisen hyvin helpoksi. Omaehtoisesta karanteenista ja jälkitestauksesta ei ole nyt varaa tinkiä, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt