Psoriasisliitto haluaa asiakasmaksujen pysyvän niin kohtuullisina, etteivät ne eivät estä saamasta palveluja. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Psoriasisliiton mukaan vaaleissa päätetään hoidon kustannuksista

Liiton tavoitteissa keskeisellä sijalla on asiakasmaksujen pitäminen kohtuullisina.

Äänioikeuden käyttäminen erityisesti eduskunta- ja maakuntavaaleissa on Psoriasisliiton tiedotteen mukaan jokaiselle pitkäaikaissairaalle ensi vuonna tärkeää.

– Maakuntavaaleissa päätetään pitkälti siitä, millaista hoitoa omassa kotimaakunnassa tulevaisuudessa saa. Siksi äänestyspäätöstä tehdessä on hyvä pitää yhtenä kriteerinä sitä, miten ehdokas edistää pitkäaikaissairaiden asiaa, toteaa Psoriasisliiton vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Karhunen Ihonaika-lehdessä. .

Psoriasisliiton maakuntavaalitavoitteissa keskeisellä sijalla on asiakasmaksujen pitäminen niin kohtuullisina, että ne eivät estä ketään saamasta tarvitsemiaan palveluja. Neljän järjestön vuoden alussa yhdessä tekemän selvityksen mukaan joka viides pitkäaikaissairas on joutunut tinkimään muista välttämättömistä menoista viimeisen vuoden aikana asiakasmaksujen vuoksi.

– Loppujen lopuksi maksujen alentaminen tai poistaminen voi auttaa ylläpitämään sairastavien työ- ja toimintakykyä ja säästää näin yhteiskunnan varoja, Karhunen sanoo.

Parisuhdekeskus Katajan verkkokyselyn mukaan lääketieteelliseen hoitoon keskittyvässä terveydenhuollossamme potilaan puolisoa ei huomioida riittävästi.

– Lääkärin tehtävä ei ole toimia parisuhdeterapeuttina, mutta parisuhteen huomioimisen tulisi silti olla luonnollinen osa hoitoa. Jos oma ammattitaito tai resurssit eivät tähän riitä, voi aina ohjata potilaan eteenpäin, toteaa Parisuhdekeskus Katajan kouluttaja Katariina Pelkonen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt