Uusia vastaanottokeskuksia alaikäisille – LM: Migri varautuu turvapaikanhakijoiden uuteen tuloon

Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Mikko Välisalon mukaan pitää varautua siihen, että tulijoiden määrä jälleen kasvaa.

Maahanmuuttovirasto (Migri) varautuu perustamaan Suomeen uusia vastaanottokeskusyksiköitä ilman huoltajaa tuleville alaikäisille turvapaikanhakijoille, kertoo Lännen Media. Asiasta uutisoi tässä Turun Sanomat.

Migri on kilpailuttamassa ilman huoltajaa olevien alaikäisten vastaanottokeskustoimintaa. Kilpailutus koskee mahdollisesti perustettavia uusia yksiköitä. Jo toiminnassa oleviin yksiköihin se ei vaikuta.

Turvapaikanhakijoiden suurien saapumismäärien aikana vuonna 2015 Suomeen tuli noin 3000 alaikäistä turvapaikanhakijaa ilman huoltajaa. Nyt tulijoita on 120–130 lasta vuosittain. Migri kuitenkin varautuu siihen, että tulijoiden määrä voi kääntyä uudelleen nousuun.

– Kun emme voi varmuudella tietää, miten tilanne kehittyy, pitää varautua siihen, että tulijoiden määrä kasvaa, toteaa Migrin ylitarkastaja Mikko Välisalo Lännen Medialle.

Välisalo kertoo Migrin saaneen jo useita yhteydenottoja alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköiden pyörittämisestä kiinnostuneilta toimijoilta.

– Seuraavaksi arvioimme, keiden tarjoajien kanssa käymme perusteellisemman keskustelun. Osan kanssa järjestämme tapaamisen ja osa voi kommentoida sähköisesti.

Kommentit