Pääkaupunkiseudun on nyt määritelty siirtyneen koronan leviämisvaiheeseen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Uudellemaalle tulee uusia rajoituksia

Koordinaatioryhmä suosittelee käyttöön uusia rajoituksia nyt koronan leviämisvaiheessa.

Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa todettiin torstaina, että pääkaupunkiseudun kunnat ovat epidemian leviämisvaiheessa.

Muu Uusimaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta Uudenmaan koordinaatioryhmä suosittelee käyttöönotettavaksi uusia rajoituksia ja suosituksia koko Uudellamaalla. Tavoitteena on saada epidemian leviäminen hallintaan ennen joulua.

Koronavirustartuntojen määrä Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla, jatkaa koordinaatioryhmänmukaan kasvuaan ja leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät pääkaupunkiseudulla lukuun ottamatta sairaalahoidon ja tehohoidon voimakasta kasvua.

Uudenmaan sisällä tartunnat eivät ryhmän mukaan jakaudu tasaisesti. Kaikilla alueilla leviämisvaiheen kriteerit eivät täyty, vaan ne ovat edelleen kiihtymisvaiheessa.

– Uusimaa muodostaa kuitenkin yhtenäisen talousalueen, jonka sisällä ihmiset liikkuvat paljon. Tämän vuoksi koordinaatioryhmä suosittelee uusien suositusten ja rajoitusten käyttöönottoa koko Uudellamaalla, kertoo HUSin johtajaylilääkäri ja koordinaatioryhmän puheenjohtaja Markku Mäkijärvi tiedotteessa.

Aiemmat rajoitukset ja suositukset pysyvät voimassa. Niiden lisäksi tulee uusia suosituksia ja rajoituksia. Näistä suosituksista ja rajoituksista tiedotetaan huomenna pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa kello 11 sekä HUSin koronavirusinfossa kello 13.

– Jos ihmiset noudattavat aiempia ja nyt annettavia uusia rajoituksia ja suosituksia, on täysin mahdollista, että epidemian leviäminen Uudellamaalla saadaan hallintaan ennen joulua. Uskon, että meistä kukaan ei halua enää lisärajoituksia joulun ajaksi, toteaa Mäkijärvi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt