Kampukseksi kutsuttava avovankila nousee Jyväskylän Tourulaan. Google Maps

Uusi vankila on nimetty kampukseksi – ”suuri vitsi”

Tuleva avovankila on viranomaisille Rise Jyväskylän kampus.

Jyväskylän keskustan Tourulaan aletaan elokuun alussa rakentaa rikosseuraamuslaitoksen (Rise), Senaatti-kiinteistöjen, Jykes Kiinteistöjen ja Jyväskylän kaupungin avovankilaa. Sitä kutsutaan nimellä Rise-kampus, Rikosseuraamuslaitoksen Jyväskylän kampus.

Vankila/kampus muodostuu toimistorakennuksesta, työtilasta ja asumisyksiköstä eli avovankilasta, jossa on tilat 60:lle. Yhdyskuntaseuraamusta suorittavia asiakkaita käy 10-15 päivässä.

Kolme vuotta sitten esitelty hanke on noussut jyväskyläläisten puheenaiheeksi nyt uudelleen, kun sen peruskivi muurataan nyt 1. elokuuta.

Keskisuomalaisessa päätoimittaja Pekka Mervola nimittää hanketta Rikollisten yliopistoksi ja Konnien korkeakouluksi ja pohtii siellä saatavaa korkeatasoista opetusta.

– Jos koko aluetta halutaan kutsua jollakin nimellä, se on suomeksi ja suoraan sanottuna vankila-alue. …Kielikeskuksen sanakirjan mukaan kampus on korkeakoulualue, Pekka Mervola kirjoittaa.

Hänen mukaansa avovankilan kutsuminen kampukseksi tuntuu yliopistokaupungissa suurelta loukkaukselta, jota ei kaupungin imagoon kaivattaisi.

– Se on syytä nimetä uudelleen, jotta vankilasta ei tule yhtä suurta vitsiä ihmisten mielissä.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) toivoo twitterissä, että rikosseuraamuslaitos osaa itse muuttaa epäonnistuneen nimen.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto (sd.) puolustaa nimeä.

– Maine on tottakai tärkeää. Mutta tuon avovankilan nimi ei kyllä kaupungin maineeseen vaikuta millään tavalla, Koivisto twiittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt