X
SULJE MAINOS
Konseptikuva uuden sukupolven taistelulennokista. / GA-ASI

Uusi taistelulennokki suojaa pommikoneita ohjuksilla

Yhdysvaltain LongShot-hanke voi tuoda vanhoille konetyypeille uusia tapoja puolustautua.

General Atomics Aeronautical Systems -yhtiö (GA-ASI) on julkaissut ensimmäisen konseptikuvan kehitteillä olevasta taistelulennokista, joka on suunniteltu tuhoamaan viholliskohteita ilmataistelussa.

Hanketta on kehitetty osana Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaatio DARPA:n LongShot-kokonaisuutta. Mukana ovat myös suuryhtiöt Lockheed Martin ja Northrop Grumman.

Tavoitteena on kehittää asevoimille lennokki, joka voidaan lähettää liikkeelle tavanomaisesta lentokoneesta sotatoimialueen yllä. Lennokit etenisivät syvemmälle vihollisalueelle ja suojaisivat omia kohteita torjuntahävittäjiltä.

Konseptikuvan lennokki on tarpeeksi suuri keskimatkan AIM-120 AMRAAM -ohjusten kuljettamiseksi. Yhtiö huomauttaa, että LongShot-hanke voi antaa uusia kyvykkyyksiä myös vanhemmille pommikoneille.

– Voi kuvitella tilanteen, jossa vihollishävittäjät lähestyvät kohteeseen matkalla olevaa pommikonetta. Sen miehistö voi siirtyä LongShotin avulla hyökkäykseen ilman omia saattohävittäjiä tai muiden hävittäjien kutsumista paikalle, GA-ASI:n tiedotteessa todetaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt