X
SULJE MAINOS
Seinälle sijoitettu havaitsinlaite. / Poppy

Uusi superlaite havaitsee koronan ja muut virukset ilmasta

Poppy-yhtiön tunnistimella voi seurata myös homeitiöiden ja allergeenien määrää tietyssä tilassa.

Amerikkalais-kanadalainen Poppy-yhtiö kertoo kehittäneensä laitteen, joka pystyy havaitsemaan koronavirusta ja yli tuhatta muuta patogeeniä toimistoista ja muista tiloista.

Laitteen kerrotaan valvovan sekä sisäilmaa että pintoja ja ilmoittavan heti havaituista uhkakuvista. Infektioriskiä voi pienentää puuttumalla tilanteeseen varhaisessa vaiheessa.

Yhtiön mukaan havaintolaitteita voi sijoittaa toimistojen ohella kauppoihin, teollisuuslaitoksiin, teattereihin ja esimerkiksi lentokoneisiin. Poppy tunnistaa virusten ja bakteerien lisäksi homeitioitä ja allergeenejä.

Yrityksen perustajajäsen Sam Molyneux kertoo saaneensa ajatuksen 14 vuotta sitten tutkiessaan laboratoriossa hiiriä. Hän alkoi pohtia ajatusta DNA- ja RNA-tunnistimien sijoittamisesta jokaiseen huoneeseen ja ilmanvaihtojärjestelmiin.

– Minulle vastaus vaikutti selvältä ja jännittävältä: jos laite keskittyisi pienten organismien geneettisiin jälkiin, olisi mikrobien ja virusten liikettä mahdollista ymmärtää ja ennustaa ihmisten, ryhmien ja kokonaisten populaatioiden sisällä, Molyneux kirjoittaa Poppyn blogissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt