X
SULJE MAINOS

Uusi shokkivideo näyttää kapinalliset ensimmäisinä MH17-putoamispaikalla: he luulivat pudottaneensa Ukrainan koneen

Järkyttävä video näyttää Venäjän tukemat sotilaat penkomassa pudotetun matkustajakoneen hylkyä.

News Corp Australian julkistama video osuu MH17-matkustajakoneen perjantaiseksi vuosipäiväksi. Malaysia Airlinesin koneen tuhossa kuoli 298 ihmistä.

Video osoittaa, että paikalle ensimmäisenä tulleet Itä-Ukrainan kapinalliset luulivat ampuneensa alas Ukrainan ilmavoimien hävittäjän. Matkustajakoneen jäämistö palaa ja savuaa, kun he alkavat käydä läpi maassa lojuvia koneen ja matkustajien tavaroita.

Kaikkiaan 17 minuuttia kestävän videon kuvasivat kapinalliset itse. Heidän tyrmistyksensä ilmenee, kun he alkavat tajuta, että tuhottu kone on suuri matkustajakone. ”Siviilejä. Siviilejä”, videolta kuuluu.

News Corp kertoo luovuttaneensa videon viralliselle tutkijaryhmälle. Sen on määrä kertoa työnsä tuloksista neljän kuukauden päästä.

News Corpin mukaan donetskilainen sotilasosasto tuli putoamispaikalle hieman kello 15 jälkeen. He tulivat varsinaisesti etsimään ukrainalaisia lentäjiä, joiden väitettiin hypänneen ammutusta hävittäjästä.

Tunnistettavissa olevat miehet löytävät paikalta suuremman määrän pirstaleita kuin ovat uskoneet näkevänsä. He puhuvat sekä venäjää että ukrainaa. Komentaja saa useita puheluja, käskee lopettaa kaiken kuvaamisen ja etsimään mustan laatikon.

Eräs näyttää kameralle malesialaisen lentoemännän henkilökorttia. Toinen osoittaa lentokoneessa matkustaneita papukaijoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt