X
SULJE MAINOS
Ilmanpuhdistin asennettuna bussin kattoon. Aura Air

Uusi kattolaite puhdistaa koronan bussien sisäilmasta

Aura Airin ilmanpuhdistimen kerrotaan tuhoavan 99,9 prosenttia viruksista.

Israelilaisen startup-yhtiön kehittämästä ilmanpuhdistimesta toivotaan apua pandemiasta toipuvalle matkailualalle.

Aura Air -yhtiön laitteita on asennettu Jerusalem Post -lehden mukaan jo noin 400 turistibussiin Britanniassa ja Irlannissa. Busseja käytetään tällä hetkellä koronavirusta vastaan taistelevien terveydenhuollon ammattilaisten kuljetuksiin.

Sheba Medical Center -sairaalassa tehdyn tutkimuksen mukaan ilmanpuhdistin tuhoaa koronaviruksia ja muita partikkeleita jopa 99,9 prosentin tehokkuudella.

Sen teho pohjautuu kupariseen filtteriin, uv-valon käyttöön ja ilman ionisointiin. Yhtiön mukaan uusi teknologia ei aiheuta vanhojen ionisointilaitteiden kaltaisia haitallisia terveysvaikutuksia.

Aura Airin laite kertoo matkustajille reaaliaikaisia tietoja ilmanlaadusta ja esimerkiksi ilmankosteudesta. Tietoja voi tarkkailla erilliseltä näytöltä tai matkapuhelinsovelluksen kautta.

Yhtiön toimitusjohtaja Paul Kaslerin mukaan pienet PM2.5- ja PM10-partikkelit ovat ratkaisevia koronavirustartuntojen kannalta.

– Näitä partikkeleita leviää hengittäessä, yskiessä, aivastaessa ja puhuessa. Ne kantavat virusta ja voivat pysyä ilmassa 15–30 minuuttia, Kasler sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt