X
SULJE MAINOS
Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa anniskelu on sallittu kello 07-22. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Uudenmaan ravintolarajoituksia kevennetään

Kevennykset astuvat voimaan tänään kello 18.00.

Hallitus on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Uudenmaan maakunta siirtyy kiihtymisvaiheen rajoituksiin.

Muiden alueiden rajoitukset säilyvät ennallaan.

Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Kymenlaakson ja Lapin maakunnissa perjantaista lukien anniskelu on sallittu kello 07-01 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05-02.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa anniskelu on sallittu kello 07-22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05-23.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja.

Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnissa ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, alkoholia saa anniskella kello 07-18 ja ravintolat saavat olla auki kello 05-19. Sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa alkoholia saa jatkossa anniskella kello 7-20 ja aukioloaika on kello 05-21. Sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke-esiintymiset ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Yllä mainitut asiakaspaikkarajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt