Uuden vaihtoehdon kansanedustajien äänimäärä lähes kaksi kertaa isompi kuin PS:ään jääneiden

Perussuomalaisista irtaantuneen eduskuntaryhmän yhteisäänimäärä oli vuoden 2015 eduskuntavaaleissa huomattavasti suurempi kuin perussuomalaisiin jääneiden kansanedustajien.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat saivat eduskuntavaaleissa 2015 lähes kaksi kertaa enemmän ääniä kuin perussuomalaisten ryhmään jääneet.

Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajien yhteisäänimäärä oli 163 546 ääntä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmään jääneiden kansanedustajien yhteiskannatus oli puolestaan 85 563 ääntä.

Ajatuspaja e2:n politiikan tutkija Jussi Westinen huomauttaa Twitterissä, että myös Uuden vaihtoehdon suhteellinen kannatus oli suurempaa kuin PS-ryhmään jääneiden.

Uuden vaihtoehdon kansanedustajien saamien äänien prosenttiosuus koko vaalipiirin äänistä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 2,98 prosenttia ja PS:ään jääneiden 2,42 prosenttia. Osuus on laskettu vaalipiirien äänien keskimääräisistä prosenttiosuuksista per kansanedustaja.

Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo sanoi tiistaina, että perussuomalaisista irtaantuminen voi ryhmäläisille olla poliittisen uran loppu.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt