Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.). LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

USU: Vasemmistoliiton ministeri palkkaa lisää henkilöstöä

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) aikoo palkata lisää henkilöstöä ministeriöönsä.

– En tiedä, onko sosiaali- ja terveysministeriössä tehty vähennyksiä, mutta nyt on tarkoitus vahvistaa myös meidän ministeriömme virkamiesresursseja, Aino-Kaisa Pekonen kertoo Uutissuomalaiselle.

Ministerien avustajien määrän lisäämistä on perusteltu muun muassa sillä, että tuottavuusohjelmat ovat vähentäneet ministeriöiden viranhaltijoiden määrää.

Pekosen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä on kannettu pitkään huolta ihmisten jaksamisesta, koska töitä on ollut paljon.

– Sote-uudistus on viime hallituskaudella työllistänyt ministeriötä kovasti. Tällä kaudella valmistellaan sote-uudistuksen lisäksi isoa sosiaaliturvauudistusta, mikä vaatii lisäresursseja.

Pekosen mukaan ministeriössä käydään parhaillaan läpi, minkälaista osaamista tarvitaan ja kuinka paljon lisäresursseja sosiaaliturvauudistukseen (sotu) pitää saada.

– Poliittisina toimijoina annamme rauhan virkamiehille, mutta ministeriössä ja politiikassa on aina asioita, jotka pitää linjata myös poliittisesti, Pekonen vastaa kysymykseen, sekoittaako avustajien suuri määrä hallinnon ja politiikan välistä työnjakoa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt