Oikeusministeriö ylläpitää puoluerekisteriä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Suomeen perusteilla Sinimusta liike -puolue

Puoluerekisteriin on lähiaikoina pyrkimässä ainakin kahdeksan puoluehanketta.

Joukko aikaisemmin perussuomalaisissa tai PS:n entisessä nuorisojärjestössä vaikuttaneita poliitikkoja on perustamassa uutta puoluetta, kertoo Uutissuomalainen. Sinimusta liike -nimellä kulkeva puoluehanke rekisteröityi yhdistykseksi joulukuun lopussa.

Säännöissään yhdistys määrittelee itsensä kansallismieliseksi yhdistykseksi, jonka yksi tarkoitus on vaikuttaa valtiollisiin asioihin keräämällä puolueen perustamiseksi tarvittava määrä kannattajakortteja.

Yhdistysrekisterin mukaan Sinimustan liikkeen puheenjohtajana toimii Tuukka Kuru ja varapuheenjohtajana Olavi Saarelainen. Uutissuomalaisen tavoittaman Saarelaisen mukaan puoluehanke julkistetaan myöhemmin alkuvuoden aikana. Hän ei halunnut kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää.

Puoluerekisteriin on lähiaikoina pyrkimässä useita muitakin puolueita. Pyrkimyksiä vauhdittaa vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos, joka mahdollistaa puolueen perustamiseen tarvittavien 5 000 kannattajakortin keräämisen myös sähköisinä kannatusilmoituksina.

Puoluerekisteriin on lähiaikoina pyrkimässä ainakin kahdeksan puoluehanketta. Kaikkia uusia puolueita ei nähdä vielä kevään kuntavaaleissa. Uutissuomalaisen tiedossa olevista puoluehankkeista vain Avoin puolue ja Kristallipuolue ilmoittavat pyrkivänsä rekisteröitymään puolueeksi jo ennen vaalien ehdokasasettelun päättymistä.

Rekisteröityjä puolueita on Suomessa 18.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt