X
SULJE MAINOS
Sisäministeriö Helsingissä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Suomeen tuotu 26 turvapaikanhakijaa

Sisäministeriö ja Maahanmuuttovirasto eivät ole tiedottaneet siirroista.

Uutissuomalaisen mukaan Suomeen on tuotu maaliskuun alussa 26 turvapaikanhakijaa Välimeren pakolaisleireiltä. Maahan saapuneet ovat alaikäisiä afgaaneja, ja heidät tuotiin Kreikassa sijaitsevilta leireiltä. Lapset ovat karanteenissa Espoossa, minkä jälkeen heidät hajautetaan eri yksikköihin.

Myöhemmin Suomeen ollaan tuomassa vielä 16–18 turvapaikanhakijaa. Heistä 11–13 saapuvat maalis-huhtikuun vaihteessa Kreikan pakolaisleireiltä. Loput viisi tulevat Italian ja Maltan leireiltä. Näiden siirtojen jälkeen Suomen 175 turvapaikanhakijan määrä on täynnä.

– Siirroista ei erikseen tiedoteta. Mietimme tiedottamisstrategiaa, kun kaikki turvapaikanhakijat on siirretty, sisäministeriön johtava asiantuntija Kukka Krüger sanoo Uutissuomalaiselle.

Hallitus päätti viime vuoden helmikuussa, että se ottaa 175 turvapaikanhakijaa Kreikassa, Kyproksella, Maltalla ja Italiassa sijaitsevilta leireiltä. Aluksi ihmisten siirtäminen oli jäissä koronaepidemian takia.

Pandemian helpotuttua pakolaisia otettiin kesällä Kreikasta kolmessa erässä yhteensä 72. Lisäksi Kyprokselta siirrettiin 30 ja Italian leireiltä neljä pakolaista. Kaikki tulleet ovat lapsia tai heidän yksinhuoltajaäitejään. Viimeksi tuotiin 25 ihmistä Maltalta marraskuussa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt