Puolustusministeri Antti Kaikkonen tutustumassa Ilmavoimien Ruska 20 -pääsotaharjoitukseen Rovaniemellä viime lokakuussa. LEHTIKUVA/KAISA SIREN

USU: Puolustusselonteko lykkääntyy

Selonteko myöhästyy huhtikuulta loppukevääseen tai alkukesään.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo Uutissuomalaiselle, että syynä ovat koronapandemiasta johtuvat kiireet hallituksessa ja eduskunnassa.

– Tavoite on tällä tietoa antaa se eduskunnalle touko–kesäkuun aikana, Kaikkonen sanoo.

Mikään asiakysymys ei ole hänen mukaansa syynä viivästykseen. Tavoitteena on, että eduskunta saa ensin käsiteltyä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon.

– Siinä kuvataan toimintaympäristöä sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaa. Se osaltaan määrittää puolustusselontekoa.

Eduskunta saanee käsiteltyä puolustusselonteon viimeistään syksyn aikana.

Puolustusselonteko on tehty erillisenä kerran aikaisemmin, vuonna 2017. Nyt valmistuva selonteko painottuu aiempaa enemmän myös kyberturvallisuuteen.

– Sen merkitys todella on kasvussa. Tarkoitus on esittää toimenpiteitä myös kyberpuolustuksen vahvistamiseksi. Viime aikoina on uudistettu siviili- ja sotilastiedustelulainsäädäntöä, mutta voin ihan suoraan sanoa, että kyllä meillä edelleen parantamisen varaa on, Kaikkonen kertoo Uutissuomalaiselle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt