X
SULJE MAINOS
Euroopan parlamentti Strasbourgissa. LEHTIKUVA / AFP Ronald Wittek

USU: Puolet Suomen mepeistä pitää pakotteita Valko-Venäjälle riittävinä

EU:n uudet pakotteet koskevat henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat vastuussa käynnissä olevasta hybridioperaatiosta.

Ainakin puolet suomalaismepeistä pitää EU:n ulkoministereiden asettamia Valko-Venäjän vastaisia lisäpakotteita riittävinä, selviää Uutissuomalaisen kyselystä.

Suomella on yhteensä 14 europarlamentaarikkoa. Heistä seitsemän pitää lisäpakotteita riittävinä, ja viisi meppiä pitää niitä riittämättöminä. Laura Huhtasaari (ps.) ei osannut kertoa kantaansa, ja Heidi Hautalaa (vihr.) ei tavoitettu.

Uudet pakotteet koskevat muun muassa lentoyhtiöitä, matkatoimistoja ja viranomaisia. Kyse on niistä henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat vastuussa Valko-Venäjän käynnissä olevasta hybridioperaatiosta.

Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Alviina Alametsä (vihr.), Ville Niinistö (vihr.), Sirpa Pietikäinen (kok.), Mauri Pekkarinen (kesk.), Elsi Katainen (kesk.) ja Nils Torvalds (r.) pitävät pakotteita riittävinä.

Eero Heinäluoma (sd.), Teuvo Hakkarainen (ps.), Silvia Modig (vas.), Petri Sarvamaa (kok.) ja Henna Virkkunen (kok.) katsovat pakotteiden olevan riittämättömiä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt