Verkkouutiset

USU: Nuorisosäätiö aikoo muuttaa toimintojaan sanktiouhan vuoksi

Arava- ja korkotukilain vastaisesta toiminnasta epäilty Nuorisosäätiö aikoo vastata Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran sanktiouhkaan järjestelemällä toimintojaan, kertoo Uutissuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nuorisosäätiön asiamiehen Aki Haaron mukaan säätiö eriyttää valtion tukeman asuntotuotantonsa muusta säätiön toiminnasta.

– Sen jälkeen näiden välillä ei ole mitään konsernin sisäisiä vakuus- tai lainakytköksiä, Haaro sanoo Uutissuomalaisessa.

Ara julkaisi kesäkuun lopussa tarkastuskertomuksen, jossa se vaatii Nuorisosäätiötä muuttamaan toimintaansa lainsäädännön mukaiseksi syyskuun loppuun mennessä.

Aran mukaan Nuorisosäätiö on toiminut laittomasti muun muassa riskisijoituksissa sekä antamalla lainoja ja vakuuksia konsernin sisällä muuhun kuin yleishyödylliseen toimintaan.

Aran valvontapäällikkö Sami Turusen mukaan Nuorisosäätiö on esittänyt yleisluontoisia ehdotuksia toimintansa muuttamiseksi.

– Niistä ei kuitenkaan voi tehdä tarkempia johtopäätöksiä, onko toimintaa muutettu säädösten mukaiseksi. Pelkät suunnitelmat eivät riitä, hän toteaa Uutissuomalaisessa.

Turusen arvion mukaan johtopäätösten tekeminen asiassa menee lokakuulle.

Nuorisolle asuntoja rakennuttavan valtakunnallisen Nuorisoasuntoliiton ja Nuorisosäätiön väliset yhteistyökuviot ovat edelleen jäissä. Liitto odottaa Aran reaktioita Nuorisosäätiötä kohtaan.

Nuorisoasuntoliitto kuitenkin keskeytti kaikki uudet yhteistyökuviot, kun Ara alkoi tehdä selvityksiä Nuorisosäätiön toiminnasta omien havaintojensa ja Ylen uutisoinnin perusteella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)