Tammi-huhtikuun aikana syntyi 14 647 lasta eli 980 lasta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2018. LEHTIKUVA/MILLA TAKALA

USU: Neljä viidestä ehdokkaasta tukee kotihoidon nykymallia

Eniten nykymallin puoltajia on KD:ssa, keskustassa ja PS:ssa.

Eduskuntavaaliehdokkaista 78 prosenttia säilyttäisi lasten kotihoidontuen siihen saakka, kun lapsi täyttää kolme vuotta, selviää Uutissuomalaisen vaalikoneaineistosta.

Perhevapaauudistuksen oli määrä tulla voimaan tämän vuoden alussa. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) pysäytti sen valmistelun helmikuussa 2018.

Vaalikoneiden väitteessä todetaan ”mahdollinen perhevapaauudistus on tehtävä niin, että lasten kotihoidontuki säilyy siihen asti, kun lapsi täyttää kolme vuotta”.

Kristillisdemokraateissa (98 prosenttia), keskustassa (95), perussuomalaisissa (95), Seitsemän tähden liikkeessä (89), sinisissä (88) ja vasemmistoliitossa (88) on eniten tämän kannattajia.

Vähiten kotihoidontuen nykymallin kannattajia on vihreissä (50 prosenttia), RKP:ssa (53), kokoomuksessa (61) ja SDP:ssä (65).

Moni ehdokas pitää kotihoidontuen nykymallia huonona naisten työmarkkina-aseman kannalta.

Vanhempainvapaan 6+6+6-malli saa kannatusta yli puoluerajojen, eli kuusi kuukautta äidille, kuusi isälle ja kuusi olisi vapaasti jaettavissa vanhempien kesken.

Mielipiteet ovat 1 500 eduskuntavaaliehdokkaan, jotka ovat vastanneet Uutissuomalaisen kysymyksiin Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien ja sanomalehti Karjalaisen vaalikoneissa Helsingin, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Hämeen, Pirkanmaan, Kaakkois-Suomen, Savo-Karjalan, Vaasan ja Keski-Suomen vaalipiireissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt