Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen (vas.), puheenjohtaja Juha Sipilä ja Hannakaisa Heikkinen puolueen vaalivalvojaisissa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Keskustan piirijohdossa valmiutta hallitukseen

Vain neljä keskustan piiripuheenjohtajaa näkee puolueen paikan olevan seuraavaksi oppositiossa.

Enemmistö keskustan piiripuheenjohtajista pitäisi hallitukseen menoa vaihtoehtona. Uutissuomalainen tavoitti 18 puheenjohtajaa 21:stä.

Vain neljä piiripuheenjohtajaa on sitä mieltä, että puolueen paikka on seuraavaksi oppositiossa.

Moni keskustan piiripuheenjohtaja yhtyy Keski-Pohjanmaan piirin Mari Kerolan näkymykseen: ei suljeta ovia vaan annetaan hallitusohjelman ja -neuvotteluiden ratkaista. Muutama myöntää kuitenkin, että oppositio näyttää todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Keski-Suomen Pertti Lehtomäki sanoo, että edessä on joka tapauksessa todella haastavat hallitusneuvottelut.

– Voi aueta sellaisiakin rakoja, joita ei osaa vielä hahmottaa. Voimme olla hallituksessa mukana, mutta ei ehdolla millä hyvänsä, hän kommentoi USU:lle.

Keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää yksikään piiripuheenjohtaja ei olisi äkkiseltään vaihtamassa. Moni piiripuheenjohtaja korostaa sitä, että Sipilä tekee omat päätöksensä.

– Puheenjohtaja valitaan kaksivuotiskaudeksi ja Sipilä tekee omat ratkaisunsa, jos hän niin katsoo. Juhalla on täysi tuki niin kauan kuin hän siinä tehtävässä on, sanoo Satakunnan Vesa Jalonen.

Keskustan seuraava puoluekokous on kesällä 2020.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt