Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

USU: Jussi Halla-aho tyrmää Antti Rinteen puheet – ”Ala-arvoista”

Perussuomalaisten puheenjohtaja pitää vihjailuja puolueen äärioikeistolaisuudesta ala-arvoisina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää Uutissuomalaisen haastattelussa huolestuttavana, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja ja entinen pääministeri Antti Rinne (sd.) vihjailee perussuomalaisten edustavan ääriliikettä.

– Kun puhutaan vastakkainasettelun välttämisestä ja luottamuksesta kansanvaltaisiin instituutioihin, niin pidän aika huolestuttavana sitä, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja kyseenalaistaa laillisia tavoitteita laillisesti edistävän oppositiopuolueen legitimiteetin ja vihjailee, että kyseinen puolue ja sen puoli miljoonaa äänestäjää edustaisivat jonkinlaista ääriliikettä, Halla-aho sanoo Uutissuomalaiselle.

Rinne kertoi aiemmin Uutissuomalaiselle olevansa huolissaan suomalaisen äärioikeiston liikehdinnästä. Hänen mielestään siinä on liian usein kyse perussuomalaisten toiminnassa mukana olevista tai puolueen liepeillä toimivista henkilöistä.

Rinteen mukaan Suomessa on merkittävä joukko ihmisiä, jotka organisoidusti ja masinoidusti levittävät epäluuloa yhteiskunnallisia instituutioita ja poliitikkoja kohtaan sekä lietsovat vihaa.

Haastattelussa Halla-aho kuvaa Rinteen vihjailuja ala-arvoisiksi.

– Hän (Rinne) nyt tässä kyllä aika lailla lietsoo epäluuloa ja vihaa poliitikkoja kohtaan. Hän on ihan oikeassa siinä, ja sen takia hänen pitäisi ennen kaikkea itse pidättäytyä siitä, Halla-aho kommentoi USU:lle.

Artikkelia muokattu 9.1.2021 kello 16.40. Vaihdettu ingressistä sana ”puheita” sanaksi ”vihjailuja”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt