Verkkouutiset

Eduskuntatalo. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

USU: Eduskunnassa ei tukea puoliväli-indeksille

Puoliväli-indeksiä kannattaa vain PS.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa on hyvin vähän halua muuttaa työeläkkeet nousemaan taitetun indeksin sijaan puoliväli-indeksin mukaan, selviää Uutissuomalaisen kyselystä eduskuntaryhmille.

Kyselyn perusteella puoliväli-indeksiä kannattaa vain suurin oppositiopuolue perussuomalaiset. Kaikki viisi hallituspuoluetta SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP vastustavat sitä. Oppositiosta kokoomus ja Liike nyt vastustavat ja kristillisdemokraatit ei ota asiaan suoraa kantaa.

Kymmenestä eduskuntaryhmästä kyselyyn vastasi kaikki muut paitsi valta kuuluu kansalle.

Eläkekeskustelu roihahti viime viikolla, kun kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) ja 22 muuta demarikansanedustajaa jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen pienten työeläkkeiden korottamisesta. Kysymyksessä udellaan muun muassa, voitaisiinko puoliväli-indeksin palauttamista työeläkkeisiin selvittää.

Puoliväli-indeksin mukaan työeläkkeet nousisivat todennäköisesti nykyistä merkittävästi nopeammin.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtajan Ville Tavio huomauttaa PS:n esittäneen jo viime vuoden joulukuussa siirtymistä taitetusta indeksistä puoliväli-indeksiin.

– SDP, mukaan lukien Kimmo Kiljunen, äänesti vastaan, Tavio huomauttaa.

PS esitti siis vuoden takaisen budjettikäsittelyn yhteydessä, että eduskunta edellyttäisi hallitusta valmistelemaan työeläkejärjestelmään muutoksen, jolla taitettu indeksi palautetaan puoliväli-indeksiksi. Äänestyksessä puolue ei saanut tukea muilta ryhmiltä.

Uutissuomalainen kertoi jo tiistaina, ettei pääministeripuolue SDP kannata puoliväli-indeksiin siirtymistä. SDP:n eduskuntaryhmä ei ryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan ole ottanut kantaa työeläkeindeksin muuttamiseen, vaikka yli puolet ryhmän kansanedustajista allekirjoitti kirjallisen kysymyksen asiasta.

– Ryhmämme toimii eläkkeensaajien aseman parantamisessa ja eläkeläisköyhyyden vähentämisessä puoluekokousten linjausten pohjalta täsmätoimin, joihin kuuluvat muun muassa kansaneläkkeen tasokorotukset, eläkkeensaajien verotuksen kehittäminen sekä eläkkeensaajien asumistuen, palvelujen ja palvelumaksujen huomioiminen, Lindtman sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)