Antti Rinne kertoo olevansa huolissaan äärioikeistosta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

USU: Antti Rinne huolissaan Suomen äärioikeistosta

Ex-pääministeri Antti Rinne ei myöskään sulje pois mahdollisuutta palata ministeriksi.

Ex-pääministeri, kansanedustaja Antti Rinne (sd.) on erittäin huolissaan suomalaisesta äärioikeistosta ja sen liikehdinnästä.

– En pidä millään tavalla poissuljettuna sitä, että ääriliikkeet hulluuksissaan pyrkisivät lamauttamaan suomalaisen yhteiskunnan toimintakykyä. Tähän pitää oikeasti herätä niin politiikassa kuin mediassa, Rinne sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa.

Hän katsoo, että äärioikealla olevat ryhmittymät voivat pahimmillaan pyrkiä Yhdysvalloissa nähtyjen kaltaisiin tekoihin Suomessa.

Vihaa lietsovissa ääriajattelijoissa on Rinteen mielestä ”liian usein” kyse perussuomalaisten toiminnassa mukana olevista tai puolueen liepeillä toimivista henkilöistä.

– Tästä asiasta on pakko alkaa puhua oikeilla nimillä ja suoraan, Rinne sanoo.

Rinteen on spekuloitu palaavan ministeriksi, jos SDP kierrättää ministereitään kesken hallituskauden. Rinnettä spekulaatiot ihmetyttävät.

– En ole oma-aloitteisesti hakeutumassa mihinkään muualle kuin Mäntsälän valtuustoon, hän sanoo viitaten kevään kuntavaaleihin.

Ehdotonta eitä hän ei kuitenkaan sano.

– Jos minulle tarjotaan joitain uusia tehtäviä, harkitsen tarkkaan, onko niiden vastaanottamisesta hyötyä tälle kansanliikkeelle (SDP:lle). Perustuslakivaliokunnan väliaikaisen puheenjohtajuuden vastaanottamisesta oli nähdäkseni hyötyä tässä hankalassa tilanteessa.

Rinne valittiin viime vuoden loppupuolella perustuslakivaliokunnan johtoon Johanna Ojala-Niemelän (sd.) sairausloman ajaksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt