X
SULJE MAINOS
Aluevaalit järjestetään tammikuussa. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

USU: Aniharva meppi asettuu ehdolle aluevaaleissa

Kuusi EU-parlamentaarikkoa on kotoisin Helsingistä, jossa vaaleja ei pidetä.

On mahdollista, että yksikään EU-parlamentaarikko ei asetu ehdolle tammikuun aluevaaleissa, kertoo Uutissuomalaisen tekemä sähköpostikysely mepeille. Ainoastaan keskustameppi Mauri Pekkarinen pitää ovea auki ehdokkuudelle.

Suomessa on 14 EU-parlamentaarikkoa. Heistä vain kahdeksan on aluevaaleissa vaalikelpoisia, ja näistä ainakaan viisi ei aio ehdolle. Kuusi helsinkiläistä meppiä ei voi asettua ehdolle, koska aluevaaleja ei järjestetä Helsingissä.

Kahdeksasta vaalikelpoisesta vaalit jättävät väliin ainakin Elsi Katainen (kesk.) Kuopiosta, Miapetra Kumpula-Natri (sd.) Vaasasta, Ville Niinistö (vihr.) Turusta, Sirpa Pietikäinen (kok.) Hämeenlinnasta ja Henna Virkkunen (kok.) Jyväskylästä. Viitasaarelainen Teuvo Hakkarainen (ps.) ei halunnut vastata kysymykseen, eikä porilaista Laura Huhtasaarta (ps.) tavoitettu.

Kuusi meppiä, joiden kotipaikka on Helsinki ja jotka siksi eivät voi asettua ehdolle, ovat Alviina Alametsä (vihr.), Heidi Hautala (vihr.), Eero Heinäluoma (sd.), Silvia Modig (vas.), Petri Sarvamaa (kok.) sekä Nils Torvalds (r.).

Aluevaalit järjestetään tammikuun lopussa, ja niissä valitaan 21 aluevaltuustoa, jotka aloittavat työnsä maaliskuussa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt