Opiskelija työssään. LEHTIKUVA/ANNI REENPÄÄ

USU: ”Amisreformi” paransi näkymiä

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät näkevät tulevaisuuden nyt valoisammaksi kuin viisi vuotta sitten.

Tieto käy ilmi tiistaina julkaistavasta Ammattiosaamisen barometrista. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

30 prosenttia koulutuksen järjestäjistä uskoo kehitysnäkymien paranemiseen ja vain 20 prosenttia heikkenemiseen, 50 prosenttia uskoo näkymien pysyvän ennallaan.

Vuonna 2014 tehdyssä barometrissa peräti 59 prosenttia vastaajista näki kehitysnäkymien heikkenevän, 30 prosenttia pysyvän ennallaan ja vain 11 prosenttia uskoi niiden paranevan.

– Vuonna 2014 elettiin syvällä taantumassa, nyt luottamus tulevaan on selkeästi lisääntynyt, johtava asiantuntija Satu Ågren barometrin tehneestä Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys Amke ry:stä sanoo Uutissuomalaiselle.

Barometriin vastasi 82 prosenttia Amken jäsenistä eli 69 koulutuksen järjestäjää. Koulutuksen järjestäjät ovat yleensä kuntia, kuntayhtymiä, osakeyhtiöitä tai säätiöitä.

Keskeisiä syitä näkymien parantumiseen ovat Amken mukaan yleinen talouden kehitys ja myös ammatillisen koulutuksen uudistus eli ”amisreformi”, joka tuli voimaan vuoden 2018 alussa.

– Ammatillisen koulutuksen järjestäjät näkevät, että reformi oli välttämätön ja sen tavoitteet hyvät ja oikeat, Ågren sanoo Uutissuomalaiselle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt