X
SULJE MAINOS

USA:sta kovaa arvostelua Turkille: ”Raja vuotaa, IS-jihadisteja virtaa Eurooppaan”

Yhdysvaltalaiset senaattorit ja edustajainhuoneen jäsenet arvostelevat Turkin hallitusta löysästä suhtautumisesta rajojensa turvaamiseen.

BuzzFeed Newsin haastattelemien edustajainhuoneen ja senaatin edustajat vaativat Turkkia ryhtymään voimakkaampiin toimiin IS-jihadistien Eurooppaan siirtymisen estämiseksi.

– Olemme todellakin hyvin huolissamme taistelijoiden joukkomuutosta Irakista ja Syyriasta (Eurooppaan), Yhdysvaltain edustajainhuoneen turvallisuuskomitean jäsen, demokraattiedustaja Adam Schiff sanoo.

ISIS on lähettänyt Yhdysvaltain mukaan jo kuukausia taistelijoitaan Turkin satamaniin, joista he siirtyvät pakolaisiksi naamioituneina Eurooppaan. Määränpäässään näiden on tarkoitus luoda terroristisoluja iskuja varten eri Euroopan maissa.

Yhdysvaltalaislainsäätäjien mukaan Turkin hallituksen pitäisi ottaa terrorismiuhka vakavammin.

– Minusta turkkilaisilla on paljon tekemistä yhteistyössään (Euroopan ja USA:n kanssa). Tämä on sotaa. Ja turkkilaiset eivät todellakaan toimi sen mukaan, sanoo senaatin tiedustelukomiteanrepublikaaneja edustava puheenjohtaja Richard Burr BuzzFeed Newsille.

Adam Schiffin mukaan Yhdysvaltain viranomaiset ovat neuvotelleet asiasta Turkin hallituksen kanssa, mutta ”samaan aikaan Turkin raja pysyy aivan liian reikäisenä”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt