Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat 6. tammikuuta USA:n kongressiin. LEHTIKUVA/Getty Images/AFP

USA:ssa suunnitteilla aseellisia mielenosoituksia

FBI on saanut tietoja siitä, että ”aseellisia mielenosoituksia” suunnitellaan kaikkien 50 osavaltion pääkaupunkeihin.

Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan tällaisia mielenosituksia on suunniteltu myös Capitolille Washington DC:ssä ennen presidentiksi valitun Joe Bidenin virkaanastujaisia 20. tammikuuta, kertoo CNN.

Vaikka FBI:n tutkijat etsivät edelleen epäiltyjä viime viikolla Capitolille tehdystä hyökkäyksestä, FBI:n sisäisessä tiedotteessa korostetaan huolta siitä, että Washingtonin Capitol-rähinöinti oli ehkä vasta alkua presidentti Donald Trumpin kannattajien mahdollisesti väkivaltaisille toimille.

– Aseellisia mielenosoituksia suunnitellaan kaikissa 50 osavaltion pääkaupungissa 16. tammikuuta ainakin 20. tammikuuta saakka ja Yhdysvaltain Capitolille Washingtonissa 17. tammikuuta – 20. tammikuuta, FBI:n tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa uumoillaan myös ”kansannousun” uhkaa, jos Donald Trump pannaan viralta perustuslain 25. lisäyksen mukaisesti ennen virkakautensa päättymistä.

CNN:n mukaan 8. tammikuuta FBI sai tietoja tunnistetusta ryhmästä, joka kehotti muita ryhmiä liittymään mukaan hyökkäämään osavaltioiden, paikallishallinnon ja liittovaltion oikeustaloihin ja hallintorakennuksiin siinä tapauksessa, että presidentti erotettaisiin ennen Joe Bidenin virkaanastumista.

FBI seuraa myös tietoja erilaisista uhista vahingoittaa valittua presidentti Bidenia ennen virkaanastumista. FBI:n raportit viittaavat niin ikään varapresidentti Kamala Harrisiin ja edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosiin kohdistuviin uhkiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt