Rokotuspiste Los Angelesissa. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Mario Tama

USA:ssa synkkä ennuste nopeasta yli 90000 koronakuolemasta

Laumasuoja on rokotteesta huolimatta kaukana, tutkijat varoittavat.

Vaikka Yhdysvaltojen koronatilanne on tasaantunut, tulee uhriluku vielä tuntuvasti kasvamaan, arvioi George Washingtonin yliopiston IHME-tutkimuslaitos tuoreimmassa ennusteessaan. Asiasta uutisoi CNN.

Yhdysvalloissa on pandemian aikana todettu yli 28 miljoonaa tartuntaa. Virukseen on menehtynyt yli 497 000 ihmistä. Synkän ennusteen mukaan pandemia tulee vaatimaan vielä 91 000 yhdysvaltalaisen hengen kesäkuun alkuun mennessä.

Uusien ja entistä tartuttavampien koronamuunnosten lisäksi tutkijat pelkäävät myös asennemuutoksen voivan johtaa pahempaan käänteeseen. Mikäli tartunnat lähiaikoina vähenevät, tulevat ihmiset mahdollisesti liikkumaan enemmän ja luopumaan maskien käytöstä, yliopiston tutkijat ennustavat. Tämä saattaa taas johtaa pandemian kiihtymiseen.

Lähes 43 miljoonaa yhdysvaltalaista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen, mutta laumasuoja on tutkijoiden mukaan yhä kaukana. George Washingtonin yliopiston tutkijaryhmän mukaan Yhdysvallat saavuttanee laumasuojan vasta ensi talvena.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt