Pelottoman tytön patsas Wall Streetillä New Yorkin pörssitalon edessä. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP

USA:n pörssissä lähestytään taas huippua

Arvioiden mukaan markkinoiden luottamusta ovat vahvistaneet elvytys ja toiveet koronarokotteesta.

Yhdysvaltain osakemarkkinoilla suurten yhtiöiden S&P 500 -indeksi lähestyy jälleen kaikkien aikojen huippuaan.

Maanantaina oltiin jo prosentin sisällä huipusta, ja tänään tiistaina osakefutuurit nousivat Financial Timesin mukaan varhaisessa kaupankäynnissä 0,6 prosenttia.

Indeksin huippu saavutettiin helmikuussa ennen koronapelkojen tarttumista Yhdysvaltojen ja maailmanmarkkinoihin.

Nordean aamukatsauksessa hämmästellään, että uudet koronatartunnat eivät näytä hidastavan osakkeiden menoa. Toisaalta USA:ssa uusien koronatartuntojen määrät ovat kääntyneet laskuun, mutta tartuntoja todetaan edelleen päivittäin kymmeniä tuhansia.

FT:n mukaan markkinoiden luottamusta ovat vahvistaneet raha- ja finanssipoliittinen elvytys sekä kasvavat toiveet tehokkaasta koronarokotteesta.

Sijoittajat ovat myös pysyneet varovaisen optimistisina sen suhteen, että Yhdysvaltain lainsäätäjät pääsevät sopuun uudesta talouden tukipaketista.

Nordean mukaan paketin nopea läpimeno näyttää epätodennäköiseltä republikaanien ja demokraattien näkemyserojen takia. Lähtökohtaisesti demokraatit haluavat paketin suuruudeksi 3 500 miljardia dollaria, kun taas republikaanit ovat ehdottaneet 1 000 miljardia dollaria.

Liikepankki Goldman Sachsin ekonomisti kuitenkin arvioi FT:ssä, että republikaanit ja demokraatit eivät enää olleet niin kaukana toisistaan. Hän uskoo lainsäätäjien sopivan syyskuuhun mennessä 1 500 miljardin dollarin paketista.

Aasiassa Hongkong nousi tiistaina yli kaksi prosenttia ja Tokio lähes kaksi prosenttia. Euroopassa kurssit olivat iltapäivällä yli kahden prosentin nousussa Lontoossa, Pariisissa ja Frankfurtissa. Helsingissä nousua oli reilun prosentin verran.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt