USA:n merijalkaväkeä Rovaniemellä – oppia kylmimpään sotaan

USA:n merijalkaväen sotilaita harjoittelee parhaillaan ensi kertaa Suomessa talvisodankäyntiä.

Suomen armeija kouluttaa neljää USA:n merijalkaväen sotilasta talvi- ja kaupunkisodankäyntiin. Suomeen on tullut yksi upseeri ja kolme aliupseeria.

Kyse on koulutusvaihdosta, jota on tehty ennenkin amerikkalaisten kanssa. Vastavuoroisesti Suomesta mennään Yhdysvaltoihin kurssille myöhemmin tänä vuonna.

Marine Corps Times -julkaisun mukaan neljä merijalkaväen sotilasta tulee Black Sea Rotational Forcesta. Se on merijalkaväen ohjelma, jossa noin 300 sotilasta kiertää USA:n tukikohdissa ”Mustanmeren alueella” 21 maassa kuten Romaniassa, Kroatiassa, Kreikassa, Ukrainassa ja Albaniassa.

Julkaisun mukaan yksi neljästä Suomessa kolme viikkoa olevasta on kersantti Brandon Johnson. Joulukuussa hän osallistui kylmän sään koulutukseen Romaniassa.

Merijalkaväen sotilaiden koulutuksen ensimmäinen osa Suomessa käsitteli kylmää säätä ja ”arktisia taktiikoita”. Siihen kuului ensiapu ja kylmästä johtuvien vammojen estäminen ja hoito.

Harjoituksiin kuuluu taktista liikkumista, perustaistelutekniikkaa kylmässä ja lumessa, hiihtämistä, tilapäisen suojan rakentamista, ruoan hankkimista ja suunnistusta talviolosuhteissa.

Osuus suoritettiin Rovaniemellä puoliksi kasarmeilla ja puoliksi lumiolosuhteissa yöpyen.

Toinen vaihe koulutusta tapahtuu Kaartin Jääkärirykmentin opissa Helsingissä, jossa perehdytään kaupunkisodankäyntiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt