Verkkouutiset

USA:n koronlaskun odottelu jatkuu markkinoilla

Markkinat reagoivat maltillisen myönteisesti Yhdysvaltain keskuspankin lupaukseen elvytyksen mahdollisuudesta tarvittaessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Markkinareaktio Yhdysvaltain keskuspankin Fedin eilisen keskiviikon kokouksen jälkeen oli myönteinen mutta maltillinen. Fed piti ohjauskorkonsa ennallaan 2,25 – 2,50 prosentin vaihteluvälissä, mutta totesi talousnäkymien epävarmuuden kasvaneen ja lupasi tarvittaessa toimia kasvun yläpitämiseksi.

Yhdysvalloissa Dow Jones -osakeindeksi nousi keskiviikon kaupankäynnissä 0,15 prosenttia ja Nasdaq 0,42 prosenttia. Suurimpien yhtiöiden S&P 500 -indeksi nousi 0,30 prosenttia. Euroopassa kurssit ovat olleet torstaina vajaa prosentin nousussa.

Fedin pääjohtajan Jerome Powellin mukaan ratkaisevan tärkeitä rahapolitiikalle ovat nyt ne taloustiedot, joita saadaan ennen heinäkuun lopussa pidettävää keskuspankin seuraavaa kokousta. Talouslukujen lisäksi huomion kohteena on seuraava G20-huippukokous Japanissa.

Keskuspankin kanta ei aivan vastaa brittiläisen talouslehti Financial Timesin mielestä laajalle levinneitä markkinaodotuksia koronlaskusta. Eräs lehden haastattelema strategi arvioi, että koronlaskun kynnys pysyy edelleen korkeana, vaikka pankki kertookin saattavansa tehdä sen.

Amerikkalainen Wall Street Journal puolestaan toteaa Powellin antaneen vahvoja vihjeitä siitä, että rahapolitiikan keventäminen on tarpeellista, jos maailmankaupan jännitteet vaimentavat edelleen talouskasvua.

Nordean aamukatsauksessa arvioidaan, että eilisen kokouksen perusteella koronlaskua voidaan odottaa lähiaikoina.

Yhdysvaltojen osakemarkkinat ovat Nordean mukaan käyneet kuumina siitä lähtien, kun Fed nosti elvytyksen takaisin pöydälle pari viikkoa sitten. Historiallisesti katsottuna ohjauskoron laskeminen ei kuitenkaan pankin mielestä takaa osakemarkkinoille nousua.

Markkinakehitykseen vaikuttaa Nordean mukaan paljolti se, onko koronlasku ajoitettu riittävän aikaisin niin, että tuottonäkymät eivät ehdi heiketä liiaksi. Tuottonäkymiä varjostavat keskipitkällä aikavälillä kasvavien palkkojen kautta nousevat kulupaineet ja heikentyvä talouskasvu.

Lue myös:

Pankit eivät odota vielä koronlaskua USA:ssa

Analyytikko: Halpa raha ei korjaa talouden ongelmia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)