Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. LEHTIKUVA / AFP Mandel Ngan

Huippupoliitikkojen koteihin iskettiin: Pihalla sianpää

USA:n Nancy Pelosin ja Mitch McConnellin koteja sotkettiin spreijauksilla.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen ja senaatin jäsenten koteja turmeltiin sen jälkeen, kun yritys kasvattaa amerikkalaisille koronaviruksen vuoksi jaettavaa rahasummaa ei mennyt läpi kongressissa, Sky News uutisoi. Rahasumman tarkoituksena on auttaa selviytymään pandemiasta.

Vandalismin kohteiksi joutuivat lauantaina edustajainhuoneen puhemiehen, demokraatti Nancy Pelosin koti San Franciscossa ja senaatin enemmistöjohtaja, republikaani Mitch McConnellin koti Kentuckyssa.

McConnellin oveen oli maalattu spray-maalilla ”Weres (sic) my money” (”Missä rahani”) sekä ikkunaan lause ”Mitch kills the poor” (”Mitch tappaa köyhät”). Lisäksi postilaatikon alle oli kirjoiteltu hävyttömyyksiä.

McConnell vaikutti siihen, etteivät senaatin republikaanit hyväksyneet jaettavan 600 dollarin tuen nostamista 2 000 dollariin.

Myös Nancy Pelosin autotallin ovea oli turmeltu graffiteilla, Click on Detroit kertoo. Graffiteissa olivat lauseet Cancel rent! (”Peruuta vuokra!”), We want everything! (“Me haluamme kaiken!”) ja $2K eli 2000 dollaria.

Pelosin kodin ajotielle oli jätetty irti leikattu sianpää. Paikalle oli tuotu myös tekoverta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt