X
SULJE MAINOS
Amerikkalaisen Lockheed Martinin näkemys uuden sukupolven hävittäjästä. Lockheed Martin

USA on testannut salassa uuden sukupolven hävittäjää

Tällaista lentoa ei osattu odottaa vielä vuosikausiin.

Yhdysvaltain ilmavoimat on lentänyt salaa koelentoja ainakin yhdellä uuden sukupolven hävittäjäkoneen prototyypillä. Asiasta uutisoivan Defense Newsin mukaan kone on suunniteltu ja rakennettu salassa.

Kone on osa pitkälti hämärän peitossa olevaa Next Generation Air Dominance (suom. seuraavan sukupolven ilmaherruus) -hanketta. Se tunnetaan myös lyhenteellä NGAD. Ohjelman uskotaan rakentuvan perheelle erilaisia yhdessä toimivia alustoja kuten hävittäjäkoneita, lennokkeja ja avaruusjärjestelmiä sekä kybersodankäynnin kykyjä.

– Olemme jo rakentaneet ja lentäneet täyden mittakaavan prototyyppiä ja rikoimme ennätyksiä näin tehdessämme, ilmavoimien hankinnoista vastaava apulaisilmavoimaministeri Will Roper vahvistaa.

– Olemme valmiita rakentamaan uuden sukupolven koneita tavalla, jollaista ei ole ennen nähty, hän jatkaa.

Koneesta ei oikeastaan tiedetä yhtään mitään – ei edes valmistajaa. Roper ei myöskään suostunut vahvistamaan montaako prototyyppiä Yhdysvalloissa on testattu tai missä ja milloin lentoja on tehty.

Will Roperin mukaan koneen ominaisuuksia tärkeämpää on prosessi, jolla prototyyppi saatiin nopeasti valmiiksi ja taivaalle. Kone oli suunniteltu ja testattu ensin virtuaaliympäristössä.

Uusi kone aiotaan tuoda tuotantoon ”melko nopeasti”. Paljon riippuu kuitenkin siitä, kuinka paljon niitä aiotaan hankkia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt