Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”USA kommunistien hallussa” – Juhana Vartiainen: PS ei lakkaa hämmästyttämästä

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee Laura Huhtasaaren puheita.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kummastelee Twitterissä perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren kommentteja Yhdysvaltojen poliittisesta tilanteesta. Huhtasaari totesi Twitterissä maan olevan nyt kommunistien hallussa.

Hän vastasi keskustelussa kommentoijalle, joka muun muassa kehotti perussuomalaisia heittämään Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ”ja muut häviäjät mäkeen” sekä pitämään PS-puolueen kasassa.

– Ei Trump kuulu perussuomalaisiin, eikä tässä ole kyse persuista, vaan siitä että ainoa vapaa suurvalta on nyt kommunistien hallussa ja se tulee vaikuttamaan koko maailmaan, Huhtasaari vastasi.

Juhana Vartiainen ihmettelee kommenttia.

– Yksi perussuomalaisten suosituimmista poliitikoista. Ei tuo liike lakkaa hämmästyttämästä, hän toteaa.

Bolognan yliopiston taloustieteen apulaisprofessori Niko Jaakkola toteaa toteaa keskustelussa, ajatelleensa, että ”hysteerisen ’kommunismi’-diskurssin” voisi kuvitella näyttäytyvän Euroopassa naurettavana jopa populistien kannattajille.

– Ja näyttäytyyhän se, Vartiainen vastaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Laura Huhtasaaren puheita lyhyesti Maaseudun Tulevaisuuden vaalitentissä. Halla-aho totesi, ettei hän pidä realistisena sitä, että Yhdysvalloista tulisi kommunistivaltio.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt