Uusi rokotuspiste Helsingin Messukeskuksessa 17. helmikuuta. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

US: Valtio korvaa rokotuksista vain osan työterveydelle

Hallituksen ehdotuksen mukaan koronavirusrokotusten kustannuksista korvattaisiin ehkä vain kolmasosa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on korvaamassa työterveydelle vain osan koronavirusrokotusten kustannuksista aiemmista puheista huolimatta.

Uuden Suomen mukaan valtio korvaisi julkisella puolella kaikki kustannukset, mutta työterveydessä annettavista koronarokotuksista vain kymmenen euroa. Sosiaali- ja terveysalan Hali ry on arvioinut rokottamisen todellisiksi kustannuksiksi noin 20–30 euroa.

Koronavirukseen liittyvien suorien menojen korvaamisesta sovittiin viime syksyn budjettiriihessä. Näihin lukeutuvat rokotusten lisäksi muun muassa karanteenien ja jäljitystyön kustannukset.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara huomauttaa, että rokotuksia olisi turvallisempaa antaa myös pienemmissä yksiköissä.

– Kun ihmisiä on paljon massarokotuspisteissä, on oltava tarkkana, ettei niistä tule koronalinkoja. Lisäksi moni menee rokotuspisteisiin julkisilla liikennevälineillä, mikä lisää tartuntavaaraa. Tämä myös vie enemmän työntekijän työaikaa kuin rokotus työnantajan tai työterveyden tiloissa, Rytivaara sanoo US:lle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt