Eduskunnan vierailijakäytännöt ovat puhuttaneet. (Lehtikuva/Vesa Moilanen)

US: Tapasit kansanedustajan, nyt nimesi on rekisterissä – onko näin hyvä?

Kokoomuksen Jukka Kopran mielestä eduskunnan vierailijalistauutisissa on unohtunut merkittävä asia.

Viime päivinä on uutisoitu eduskunnan linjauksista olla antamatta julki tietoja eduskunnan vierailijoista ja jopa vierailijatietojen poistamisesta päivittäin. Useat tiedotusvälineet ovat halunneet kyseisiä tietoja.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra huomauttaa Uudessa Suomessa, että asiassa on jäänyt huomiotta iso yksityiskohta.

– Kansalaisen pitää pystyä tapaamaan kansanedustajaa luottamuksella ilman pelkoa joutumisesta mihinkään rekisteriin, Jukka Kopra sanoo US:lle.

Kopra pitääkin eduskunnan linjausta kävijätietojen tuhoamisesta hyvänä.

Kansanedustajia tapaavat eduskuntatalolla erilaiset ryhmät koululaisista lähtien. Pitäisikö ysiluokkalaisten tietojen joutua rekisteriin ja luovutettaviksi, kun he käyvät Helsingissä luokkaretkellä ja tapaamassa oman kaupungin edustajaa?

– Myös jonkin virkamiehen tai asiantuntijan kannalta rekisteröiminen voisi olla hankalaa, jos hän käy tapaamassa kansanedustajaa esimerkiksi jonkin arkaluontoisen asian tai lakihankkeen takia. Pahimmillaan hän voisi itse joutua ongelmiin rekisteröinnin takia tai tieto jäisi kertomatta.

Lobbareita varten Jukka Kopra perustaisi oman rekisterin ja akkreditoisi heidät eduskuntaan toimittajien tavoin.

Kommentit