UPM:n logo. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

UPM:n liikevoitto notkahti

Graafisten paperien myynti kärsi pahasti, mutta tarrojen ja erikoispaperien kysyntä oli vahvaa.

Koronapandemian ja siihen liittyvien sulkutoimien vaikutukset UPM:ään olivat toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan kaksijakoiset toisella vuosineljänneksellä.

– Graafisten paperien kysyntä kärsi huomattavasti sulkutoimista, kun taas tarrojen ja erikoispaperien kysyntä oli vahvaa ja tuloskehitys erinomaista, hän kertoo tulostiedotteessa.

UPM:n liikevaihto laski huhti-kesäkuussa 20 prosenttia 2,1 miljardiin euroon. Vertailukelpoinen liikevoitto laski 41 prosenttia 203 miljoonaan euroon.

Yhtiön taloudellinen asema on kuitenkin Pesosen mukaan vahva, ja strategiset kasvuhankkeet etenevät suunnitellusti.

– Olemme suojautuneet aktiivisesti ja tehneet mittavia toimia, joilla olemme varmistaneet työntekijöiden turvallisuuden ja toimintojen jatkuvuuden. Vain harvat UPM:n työntekijät ovat sairastuneet, ja olemme voineet palvella asiakkaitamme keskeytyksettä. Tämä on ehdottoman hieno saavutus ja osin tämän ansiosta teimme tyydyttävän tuloksen erittäin poikkeuksellisissa olosuhteissa, hän kertoo.

Yhtiön arvion mukaan korponapandemia ja siihen liittyvät sulkutoimenpiteet sekä laskusuhdanne aiheuttavat edelleen suurta epävarmuutta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan jäävän tänä vuonna selvästi viimevuotisesta.

– Tulevilla vuosineljänneksillä keskitymme erityisesti kahteen asiaan. Ensinnäkin varmistamme kaikkien liiketoimintojemme hyvän tulostason näinä poikkeuksellisina aikoina. Toiseksi toteutamme päättäväisesti kasvuhankkeemme Uruguayssa ja Saksassa, Pesonen painottaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt