Paperirullia UPM:n Rauman tehtaalla. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

UPM sulkee paperikoneen Raumalla, 179 vähennetään

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat tänään.

UPM suunnittelee sulkevansa pysyvästi paperikoneen Raumalla ja myyvänsä Chapellen sanomalehtipaperitehtaan Grand-Couronnessa Ranskassa.

Yhtiön mukaan kyseiset paperikoneet ovat tuotesegmenteissään kustannuskilpailukyvyltään UPM:n heikoimpia.

UPM Rauman paperikone PK2 on suunniteltu suljettavaksi vuoden loppuun mennessä. Yt-neuvottelut alkavat tänään. Kahden jäljelle jäävän paperikoneen tuotanto jatkuu Raumalla normaalisti. Arvioitu henkilöstön vähennys on 179 työntekijää.

Yhtiö käynnistää UPM Chapellen tehtaan myynnistä tarjousprosessin. Myyntiprosessi ei vaikuta toimituksiin asiakkaille. Jos UPM ei saa varteenotettavaa tarjousta vuoden 2020 tammikuun puoliväliin mennessä, prosessi tehtaan mahdollista sulkemista varten alkaa samalla, kun potentiaalisen ostajan etsiminen jatkuu. Chapellen tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 236 henkilöä.

UPM Communication Papersin liiketoiminta-alueen johtaja Winfried Schaur sanoo, että graafisten papereiden kysyntä Euroopassa on laskenut rakenteellisesti yli kymmenen vuotta.

– Tänä vuonna negatiivinen talouskehitys on korostanut laskua. Tänään julkaistut suunnitelmat ovat näin ollen tarpeellisia jäljelle jääneiden päällystämättömien sanoma- ja aikakauslehtipaperituotteiden tuotannon kannattavuuden varmistamiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt