József Szájer. WIKIMEDIA COMMONS/ELEKES ANDOR

Unkarilaismeppi eroaa seksi-, pilleri- ja karanteenisotkun takia

Fidesz-puolueen perustaja József Szájer yritti paeta poliisia viemäriputken kautta.

Unkarilainen EU-parlamentaarikko József Szájer ilmoittaa jättävänsä tehtävänsä meppinä. Hän sanoo syyksi koronaan liittyvien karanteenimääräysten rikkomisen.

– Pyydän anteeksi perheeltäni, kollegoiltani ja äänestäjiltäni. Toivon, että arvioidessaan virhettäni he ottavat huomioon kolmenkymmenen vuoden omistautumiseni kovalle työlle, Szájer toteaa.

Belgialaisen De Standaard -lehden mukaan Szájer osallistui perjantaina Brysselissä juhliin, joissa rikottiin karanteenimääräyksiä. Juhlat järjestettiin kahvilan kellarissa Brysselin keskustassa, ja niihin osallistui noin 25 miestä. Juhlissa oli mukana myös diplomaatteja.

Poliisi teki juhliin ratsian ja sakotti kaikki osallistujia. Szájer yritti puolialastomana paeta poliisia, mutta pako epäonnistui. La Dernière Heure lehti kertoo, että Szájerin pakoreittinä toimi viemäriputki.

Poliisi löysi Szájerilta ekstaasia, mutta hän kiistää huumeidenkäytön.

– En ole käyttänyt huumeita. Pyysin poliiseja tekemään huumetestin minulle, mutta he eivät tehneet sitä. Poliisi sanoo löytäneensä ekstaasipillereitä, mutta ne eivät olleet minun. En tiedä, kuka ne on tuonut, Szájer sanoo.

Hän sanoo katuvansa sitä, että hän rikkoi koronarajoituksia, jotka kieltävät suuret kokoontumiset. Hän lupaa maksaa saamansa sakot.

Szájer, 59, edustaa Unkarin hallitsevaa Fidesz-puoluetta. Hän kuuluu EU-parlamentissa EPP-ryhmään ja on toiminut ryhmän varapuheenjohtajana.

Szájer on yksi Fideszin 37:stä perustajajäsenestä. Hän on istunut EU-parlamentissa vuodesta 2004 lähtien oltuaan sitä ennen neljätoista vuotta Unkarin parlamentin jäsen. Hän toimi puheenjohtajana komiteassa, joka laati Unkarin perustuslain vuonna 2012.

Szájer sanoo, että hän kantaa yksin vastuun tapahtuneesta.

– Virhe on puhtaasti henkilökohtainen ja minä olen yksin vastuussa siitä. Pyydän, ettei kukaan syytä tästä kotimaatani tai poliittista yhteisöäni.

Myös Unkarin pääministeri Viktor Orbán edustaa Fidesz-puoluetta. Unkari on kohdannut viime päivinä arvostelua, koska maa vastustaa sitä, että EU:n elvytyspaketin ehdoksi asetetaan oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen. Muut EU-maat ovat painostaneet Unkaria taipumaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt