Verkkouutiset

Ulkoministeriö valitsi uusia kumppanuusjärjestöjä kehitysyhteistyöhön

Ulkoministeriö (UM) on valinnut kehitysyhteistyöhön viisi uutta kumppanuusjärjestöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuden kumppanuusjärjestöt ovat Martti Ahtisaaren perustama rauhanvälitykseen keskittyvä Crisis Management Initiative (CMI), Suomen Pakolaisapu, Reilu kauppa, Taksvärkki ja Maailman luonnon säätiön Suomen rahasto (WWF Suomi).

UM:n mukaan järjestöt valittiin vuonna 2012 avatun avoimen hakukierroksen tuloksena. Ulkoministeriö on tukenut kokeneiden suomalaisten järjestöjen kehitysyhteistyötä kumppanuusjärjestelmän kautta vuodesta 2003 lähtien.

Kumppanuusjärjestö saa UM:n kehitysyhteistyömäärärahoista rahoitusta monivuotiselle ohjelmalleen. Nyt valitut järjestöt saavat ohjelmatukea ensi vuonna yhteensä noin 60 miljoonaa euroa. Ohjelmien sisällä toteutettavia hankkeita on noin 400. Rahoituskausi on pääsääntöisesti kolmevuotinen.

Valinnan jälkeen ulkoministeriöllä on 16 kumppanuusjärjestöä: Fida International ry, Frikyrklig Samverkan, Kirkon Ulkomaanapu, Plan Suomi Säätiö, Punainen Risti, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus, Suomen Lähetysseura, Suomen World Vision, Pelastakaa lapset ry, Vammaisjärjestöjen kehitysyhteistyöyhdistys FIDIDA ry, Crisis Management Initiative, Suomen Pakolaisapu, Reilu kauppa, Taksvärkki ja WWF Suomi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)