Verkkouutiset

”Putin on varastanut niin paljon, ettei hän voi enää lopettaa”

Venäjältä karkotettu amerikkalainen sijoitusjohtaja Bill Browder näkee Venäjän toimet Ukrainassa sisäpoliittisena liikkeenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Vladimir Putinin ankara kriitikko Browder johti aikanaan Venäjän suurinta sijoitusyhtiötä Hermitage Capital Managementia. Vankilassa vuonna 2009 kuollut tilintarkastaja ja juristi Sergei Magnitski työskenteli Browderille.

Magnitskin vangitsemisen ja kuoleman uskotaan liittyvän hänen tekemiinsä paljastuksiin Hermitagelta virkamiesten siunauksella kaapatuista yrityksistä, niillä tehdyistä petoksista ja asiaan liittyneestä laajamittaisesta korruptiosta.

Browderin mukaan Putinin johtama Venäjä perustuu systemaattiseen varkauteen.

”Putin on varastanut niin paljon, ettemme voi edes kuvitella sitä. Tavalliset venäläiset ovat puolestaan alkaneet tulla vihaisemmiksi ja vihaisemmiksi”, Browder sanoo Vanity Fair-lehden haastattelussa.

Browderin mukaan Putin on huolestunut kohtaamastaan kritiikistä. Browder uumoilee Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovitsin vallasta syöksemisen herättäneen Putinin siihen todellisuuteen, että Venäläisten suurkaupunkien valtavat mielenosoitukset voisivat helposti kärjistyä barrikadeiksi Punaisella Torilla.

”Ukrainan tilanteessa ei ole kyse historiallisista syistä. Putinin oli luotava valtava hämäys, joka veisi huomion pois hänen johtamastaan kleptokratiasta. Ihmiset kysyvät, mitä seuraavaksi tapahtuu. Putin on valinnut tämän tien ja hänen on ruokittava hämäystään”, Browder toteaa.

Browder ei usko, että Putin voi lopettaa. Hänen mukaansa Putinin päämääränä olisi päästä testaamaan Naton perussopimuksen 5 artiklaa, jonka nojalla kaikkien Nato-valtioiden tulee kohdella hyökkäystä yhteen jäsenvaltioon hyökkäyksenä kaikkia Nato-maita kohtaan.

”Putin haluaa nähdä olisiko Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama valmis lähtemään sotaan Viron tai Latvian vuoksi”, Browder maalaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)