Verkkouutiset

”Erittäin epätavallinen isku” – USA räjäytti ISIS:n rahavaraston taivaan tuuliin

Yhdysvaltojen ilmavoimat pommitti ISIS-jihadistijärjestön käteisvarastoa Irakissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat on suorittanut ilmaiskun, jolla tuhottiin ISIS-järjestön käteisvarasto Irakin Mosulissa. Iskusta uutisoi ensimmäisenä CNN, joka luonnehtii sitä ”äärimmäisen epätavalliseksi”.

Nimettöminä pysyttelevien amerikkalaisten puolustuslähteiden mukaan iskussa tuhottiin ainakin miljoonien dollareiden edestä jihadistien käteisvaroja.

Iskua kuvataan hyvin riskialttiiksi. Käteisvarasto ja jakelupiste sijaitsi keskellä tiheää siviiliasutusta ja Yhdysvaltojen lennokit seurasivat sitä päiväkausia jotta siviiliuhreilta vältyttäisiin.

CNN:n lähteiden mukaan Yhdysvallat piti kohdetta niin tärkeänä, että hyväksyttävien siviiliuhrien määräksi oli asetettu 50. Ennakkoarvioiden mukaan aamuhämärässä sunnuntaina suoritetussa iskussa menehtyi kuitenkin viidestä seitsemään siviiliä.

Isku on merkki Yhdysvaltojen muuttuneesta pommitustaktiikasta. Siviiliuhreja ollaan jatkossa valmiita sietämään aiempaa enemmän ja lisäksi iskuja kohdistetaan aiemmin huomiotta jääneisiin kohteisiin, joilla on taloudellista arvoa ISIS-järjestölle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)