Verkkouutiset

Ruotsin hallitus ei eroa – Stefan Löfven nimittää uusia ministereitä

Ruotsin hallitukseen nousee uusia ministereitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Stefan Löfven kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa.

Hallitus saa neljä uutta ministeriä ja samalla kolme ministeriä jättää paikkansa.

Päätöksen taustalla on viiden oppositiopuolueen eilen esittämä epäluottamuslause kolmea hallituksen ministeriä vastaan. Esitys olisi menossa läpi, sillä sen takana on parlamentin enemmistö.

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Anna Kinberg Batra kertoi eilen, että epäluottamuslauseen kohteena ovat sisäministeri Anders Ygeman, puolustusministeri Peter Hultqvist ja infrastruktuuriministeri Anna Johansson.

Kolmikosta tehtävistään eroavat sisäministeri Ygeman, josta tulee sosialidemokraattien ryhmäjohtaja parlamentissa, sekä infrastruktuuriministeri Johansson. Lisäksi kansanterveys-, terveydenhoito- ja liikuntaministeri Gabriel Wikström eroaa omasta aloitteestaan. Wikström ei ole ollut mukana kohussa, vaan eron taustalla ovat terveyssyyt.

Hultqvist ei sen sijaan jätä tehtäväänsä. Löfven arvosteli tiedotustilaisuudessa kovasanaisesti oikeisto-opposition päätöstä nostaa epäluottamuslause myös Hultqvistia vastaan.

Sisäministeriksi nousee päätöksen myötä nykyinen oikeusministeri Morgan Johansson, oikeus- ja maahanmuuttoministeriksi Heléne Fritzon, infrastruktuuriministeriksi Tomas Eneroth ja sosiaaliministeriksi Annika Strandhäll.

Epäluottamuslauseiden taustalla on Ruotsin liikennevirastossa tapahtunut tietovuoto sekä se, että hallitus ei kertonut asiasta julkisuuteen. Lisäksi tiedonkulussa katsotaan olleen ongelmia myös hallituksen sisällä.

– Ruotsin turvallisuus on vaarannettu, Kinberg Batra sanoi.

Löfvenin päätöksen jälkeen odotetaan nyt oikeisto-opposition vastausta siitä, riittävätkö hallituksen ministerivaihdokset sille, vai pitääkö oikeisto kiinni epäluottamuslauseestaan puolustusministeri Hultqvistiä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)