Verkkouutiset

”Ota se joka puhuu ukrainalaisella aksentilla” – Venäjän agentin ja sotilaspäällikön puhelu julki

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on julkistanut Slovjanskin asemiesten päällikön ja Venäjän sotilastiedustelun virkailijan väitetyn puhelun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvallisuuspalvelu SBU julkaisi siepatun keskustelun omalla Youtube-kanavallaan. Keskustelun osanottajia ovat SBU:n mukaan Venäjän sotilastiedustelun GRU:n ”Aleksandr” ja ”Strelok” Ukrainan Slovjanskissa.

Miehet keskustelevat viikonvaihteen iskuista, asetarvikkeiden toimittamisesta Donbassin alueelle useisiin operaatioihin ja haastattelun antamisesta.

– Oletko varma että minun pitää tehdä se, toinen kysyy.

– Älä kerro nimeäsi. Okei, ota varamiehesi, se joka puhuu ukrainalaisella aksentilla. Anna hänen antaa selkeä lausunto. Hänen on selkeästi kerrottava että voitimme ilman tappioita, he vetäytyivät ja kärsivät tappioita. Hänen on vaadittava Ukrainan federalisointia ja kuvernöörien välitöntä valintaa viimeistään 25. päivä ja ettei parlamentti saa ottaa ulkomaisia lainoja ilman 2/3 alueiden suostumusta, toinen vastaa.

Toisen mukaan viikonvaihteen iskuissa loukkaantui Ukrainan antiterroristiyksikön johtaja. He puhuvat myös presidentinvaalien häiritsemisestä ja Ukrainan parlamentin äänestysten estämisestä.

Tiistaina iltapäivällä SBU tiedotti, että ”Strelok” on GRU:n upseeri Ivan Strelkov.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)