Verkkouutiset

Pääministeri sanoo Lontoon terrori-iskun olleen islamistinen, ei islamilainen – tekijän nimi julki

Keskiviikkoisen iskun Britannian parlamentin luona teki 52-vuotias Khalid Masood.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian poliisi julkisti neljä ihmishenkeä vaatineen ja ainakin 40 loukkaantumista aiheuttaneen terrori-iskun tekijän nimen torstaina.

Parlamenttirakennuksen luona yleisön yli autolla ajanut, poliisia kuolettavasti puukottanut ja lopulta poliisin ampuma mies oli Kentissä syntynyt Khalid Masood. Hänellä oli useita salanimiä ja poliisi tutki hänen ääriyhteyksiään aiemmin.

Britannian parlamentille puhuneen pääministeri Theresa Mayn mukaan on väärin sanoa iskun olleen ”islamilaista terrorismia”. Kansanedustaja kysyi pääministeriltä, onko termi sopiva.

– On väärin kuvailla tätä ’islamilaiseksi terrorismiksi’. Se on ’islamistista terrorismia’. Se on suuren uskon kieroutuma, Theresa May sanoi.

– Tämä terroriteko ei ollut uskon teko. Se oli kieroutuma; vääntynyttä ideologiaa, joka johtaa tämän kaltaiseen terroritekoon eikä tule voittamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)